André Lotterer is tevreden over zijn eerste werkdag voor Caterham. De debuterende Duitser maakte geen fouten en kon teamgenoot Marcus Ericsson prima bijbenen.

In de eerste training was Lotterer met zijn 21e tijd zelfs sneller, terwijl hij in de tweede sessie nog geen halve tiende prijs hoefde te geven op Ericsson, waarbij de Caterham-coureurs beslag legden op de plekken negentien en twintig.

“Ik ben tevreden over hoe het ging”, vertelt de 32-jarige Lotterer. “Ik ben snel aan de auto gewend geraakt en ben verder vooral bezig geweest alles te optimaliseren. Aangezien het mijn eerste keer in de auto was, was het ook fijn dat VT1 probleemloos verliep.”

“In VT2 was ik helaas een tikkeltje voortijdig klaar door een klein technisch probleem, maar ook dat was gewoon een goede sessie voor me”, vervolgt de coureur die dit weekend Kamui Kobayashi vervangt. “Rijden op de zachte banden was een compleet nieuwe ervaring, maar ik denk dat het prima ging, terwijl we ook lange runs hebben gemaakt.”

“Ik heb continu vooruitgang gemaakt achter het stuur en begon steeds meer met de auto te spelen. Natuurlijk is de leercurve stijl, maar ik voelde me steeds prettiger in de auto en mijn best om niet alleen mijn prestaties, maar ook de auto te verbeteren.”

Teambaas Christijan Albers is in ieder geval alvast onder de indruk. “André heeft zijn werk geweldig gedaan tijdens zijn eerste dag bij ons en het helpt ons absoluut dat we hem dit weekend in de auto hebben zitten.”

Ericsson
In de andere CT05 was het voor Ericsson een vrijdag zoals hij dit jaar al vaker heeft gehad, waar helaas dan ook enkele technische problemen bij hoorden. “Ik had in de eerste training wat technische problemen en issues met de remmen. Daar zaten we natuurlijk niet op te wachten, maar gelukkig konden we alsnog aardig wat rondjes rijden.”

“VT2 was daarna wel een betere sessie voor me. We hadden geen last meer van de problemen uit de ochtendsessie, weer aardig wat ronden gedaan en veel informatie verzameld. Hoewel er natuurlijk nog veel werk te doen is, was het een nuttige dag.”