Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Autosport is het mogelijk, maar niet zeker, dat Caterham Kamui Kobayashi in Spa vervangt door een wel heel onverwachte vervanger: André Lotterer.

Autosport bericht dat de 32-jarige Lotterer – fabriekscoureur voor Audi in het WEC en tevens actief voor Petronas Team TOM’s in de Japanse Super Formula – ‘een kanshebber is’ om in België voor Caterham te rijden.

De Duitser, eerder dit jaar winnaar van de 24 Uur van Le Mans met Audi, is volgens Autosport ‘een optie’ omdat het als elfde en laatste geklasseerde Caterham – dat aan het reorganiseren is sinds Colin Kolles en Christijan Albers aan het roer staan – de boel binnen het team wil opschudden in haar streven alsnog bij de eerste tien in het WK te eindigen.

Volgens de berichtgeving wordt Kamui Kobayashi kind van de rekening als het van een akkoord met Lotterer komt, al benadrukt de Britse publicatie dat er op het moment nog niks definitief en getekend is.

Sinds Kolles en Albers aan het roer staan, doen er al langer geruchten de ronde over het van het toneel verdwijnen van Kobayashi en/of zijn teamgenoot Marcus Ericsson. Eerder werd Red Bull-protegé Carlos Sainz junior al in verband gebracht met Caterham, dat sinds de verkoop door Tony Fernandes aan een consortium uit Zwitserland en het Midden-Oosten ook al enkele nieuwe testrijders heeft vastgelegd.

Lotterer heeft overigens een opmerkelijke link met Kolles: in 2009 reed hij namelijk de 24 Uur van Le Mans voor het team van de Roemeense Duitser. Overigens is het wel zo dat Lotterer eerst nog vrijaf moet krijgen van Team TOM’s voor komend weekend, aangezien er ook een Super Formula-race op het programma staat, terwijl ook Audi nog toestemming zou moeten geven, aldus Autosport.