*

Lotus bevestigt Maldonado voor 2016

Eelco den Boer

Eelco den Boer

20 september 2015 21:20

Lotus bevestigt Maldonado voor 2016
Racepictures

De toekomst van Lotus is nog allerminst zeker, maar Pastor Maldonado is in ieder geval verzekerd van een plaatsje voor 2016. Zo laat het team uit Enstone weten.

Maldonado is blij een bewogen dag op het circuit toch positief te kunnen afsluiten. “Het is geweldig dat het team mij duidelijkheid heeft verschaft”, zegt hij. “Er is veel gespeculeerd over mijn toekomst en hoewel ik me altijd heb geconcentreerd op mijn werk op de baan, is het fijn dat ik nu weet waar ik aan toe ben. We hebben dit seizoen veel te verduren gehad, maar de kwaliteit van het team staat voor mij buiten kijf. Ik ben trots deel uit te maken van dit team en zie volgend jaar vol vertrouwen tegemoet.” 

Lotus verkeert momenteel in een onzekere situatie. De belastingdienst klopt nadrukkelijk aan de deur, al is een rechtszitting over de openstaande schulden opnieuw uitgesteld, en het team heeft ook grote moeite andere betalingsverplichtingen na te komen. Het team hoopt op een overname door Renault, maar de Fransen willen eerst een toezegging van Bernie Ecclestone dat het op basis van de resultaten uit het verleden aanspraak maakt op extra inkomsten. 

De bevestiging van Maldonado als coureur voor 2016 geeft Lotus wat extra lucht. Normaal gesproken betaalt Maldonado’s trouwe geldschieter PDVSA namelijk vooruit en dat sponsorbedrag kan nu dus alvast gebruik gaan worden voor de ontwikkeling van de nieuwe auto. De vraag is alleen nog even welke motor daarin komt te hangen. Zelfs wanneer Renault het team overneemt, bestaat de mogelijkheid dat het team nog een jaar met Mercedes-motoren doorgaat. 

“Het is positief voor onze toekomst dat we publiekelijk kunnen bevestigen dat Pastor Maldonado volgend jaar bij ons blijft”, verklaart Lotus-teambaas Gerard Lopez. “Iedereen in Enstone kan beamen dat Pastor een fantastische man is om mee te werken en we weten allemaal waartoe hij in staat is op de baan. Deze aankondiging bevestigt ons vertrouwen in hem. We hopen snel meer positief nieuws over het team te kunnen brengen.” 

De toekomst van Romain Grosjean is nog ongewis. De Fransman leek, mede dankzij zijn steun van Total, zeker van een langer verblijf bij Lotus/Renault, maar het ziet er nu steeds sterker naar uit dat hij de gok waagt en een overstap maakt naar het nieuwe Amerikaanse team Haas. Daar hoopt hij zich in de kijker te kunnen rijden van Ferrari, waarmee Haas nauw samenwerkt. 

 

Lees meer over

Lotus Maldonado