Lotus had in Canada haar beste kwalificatie van het jaar en eindigde er voor de eerste keer dit seizoen met beide auto’s in de punten. Het team uit Enstone hoopt in Oostenrijk dan ook zo verder te gaan.

Technisch directeur Nick Chester ziet daarbij ook geen reden waarom Lotus daar niet toe in staat zou zijn: “Want de Red Bull Ring in Oostenrijk vraagt om eenzelfde soort set-up als het Circuit Gilles Villeneuve in Canada, en is verder eveneens een baan waarop tractie, motorvermogen en goede aerodynamische performance zonder al te veel downforce de belangrijkste factoren zijn”, zo legt hij uit.

“Er zijn op de Red Bull Ring wel meer snelle bochten dan op het Circuit Gilles Villeneuve, maar we gaan er volledig vanuit dat onze E23 er wederom sterk zal zijn. Vorig jaar deden we het er niet best met de E22, want die auto deed het niet goed onder het remmen en we kregen de banden er ook niet mee op temperatuur. We hebben daar echter van geleerd en de E23 is op die vlakken sowieso ook een betere auto”, aldus Chester.

Maldonado & Grosjean
Coureur Pastor Maldonado scoorde in Canada zijn eerste punten van het seizoen en ziet met veel vertrouwen uit naar de race in Spielberg: “Het is er belangrijk dat je er over een sterke motor beschikt, want er zijn flink wat rechte stukken die behoorlijk bergop lopen. We staan doorgaans echter bovenaan de lijstjes met de hoogste topsnelheden, dus hopelijk zitten we er wat dat betreft ook in Oostenrijk weer goed bij.”

Teamgenoot Romain Grosjean denkt dat Lotus vorig jaar ook vooral tegenviel in Oostenrijk omdat de Formule 1 er daarvoor al jaren niet meer was geweest, waardoor het zoeken was naar een goede set-up. “We hadden daar veel moeite mee, net als met de betrouwbaarheid, waardoor het weekend slecht uitpakte. Dit keer staan we er echter veel beter voor en ik wil dan ook lekker in de aanval.”