Team Lotus maakt zich op voor zijn thuisrace. “Alles wijst erop dat het een goed weekend voor ons wordt”, zegt technisch directeur Mike Gascoyne.

“De Britse Grand Prix is een van de klassiekers”, zegt Jarno Trulli. “Ik heb altijd veel steun gehad van de Britse fans en sinds ik voor Team Lotus is dat alleen maar toegenomen. Ik kijk er dus naar uit voor de tweede keer in het geel en groen te rijden op Silverstone.”

De Italiaan voegt eraan toe dat er wel een en ander is gewijzigd. “Zo hebben we nu Pirelli-banden, die dit seizoen de strategie op zijn kop hebben gezet. Door het prestatieverschil tussen de zachte en harde banden denk ik dat het in de kwalificatie nog wel eens krap kan worden.”

“De verstelbare achtervleugel zal bovendien meer inhaalacties creëren dan we hier in lange tijd hebben gezien. Hopelijk kunnen we daar profijt van hebben en het de auto’s voor ons lastig maken”, aldus Trulli.

Heikki Kovalainen vult aan: “Het is een uitdagend circuit. De eerste sector is enorm snel. Inhalen was hier altijd lastig, maar zoals de banden zich dit jaar gedragen en met DRS verwacht ik een drukke race. Wat er ook gebeurt, het wordt een geweldig weekend.”