Nick Chester, de technisch directeur van Lotus, denkt dat de geplaagde formatie uit Enstone totdat de Formule 1 terugkeert naar Europa slechts ‘kleine stapjes’ vooruit kan maken met haar E22-bolide.

Hoewel Lotus een aantal updates heeft voor het komende raceweekend in Maleisië, laat Chester weten dat hij geen wonderen verwacht. “We blijven natuurlijk zo hard mogelijk werken om de auto beter te maken, maar gezien ons beperkte aantal testkilometers en het lastige openingsweekend in Australië, durf ik me niet aan voorspellingen te wagen.”

“Ik hoop uiteraard dat we progressie kunnen boeken in Maleisië en vervolgens in Bahrein, maar aangezien er maar een week tussen die twee races in zit, vrees ik dat het om kleine stapjes vooruit gaat.”

Echt grote vooruitgang zit er volgens Chester op korte termijn sowieso niet ik. “Het is heel goed mogelijk dat we pas rond het raceweekend in Barcelona op het niveau zitten dat we nastreven”, erkent hij, verwijzend naar de vijfde race van het jaar, de Grand Prix van Spanje in het weekend van tien en elf mei.

Maldonado & Grojean
Voorlopig moeten coureurs Pastor Maldonado en Romain Grosjean er dus maar gewoon het beste van maken. “Ik hoop dat we in Maleisië een wat makkelijker weekend hebben dan in Australië”, is vrijwel het enige wat Maldonado er qua voorbeschouwing aan kwijt kan, behalve een standaard: ‘we weten wat ons te doen staat en zijn vastbesloten de auto beter te maken’.

Ook Grosjean houdt het algemeen. “Elk probleem dat we oplossen, brengt ons een stuk vooruit, dus we moeten daar mee doorgaan. Het doel voor Maleisië is dan ook onze testprogramma’s af te werken tijdens de trainingen en daar vervolgens de vruchten van te plukken in de kwalificatie en de race. Er wacht ons veel werk, maar we hebben in Australië gelukkig een solide basis gelegd om op voort te borduren.”