*

Lotus net buiten de top tien

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

7 november 2014 21:23

Lotus net buiten de top tien
Racepictures

Lotus liet in Austin al duidelijk sporen van verbetering zien en het team lijkt die trend in Brazilië voort te kunnen zetten. Pastor Maldonado trok de kar voor de stal uit Enstone, al gaf Romain Grosjean in de middag nauwelijks tijd toe op zijn teamgenoot.

De veelbekritiseerde Venezolaan reed in de eerste vrije training zowaar een de zevende tijd, een ongekende positie voor het eindeloos door problemen geplaagde team. Maldonado kan dan ook niet anders dan tevreden zijn, ook met zijn elfde tijd in de middagsessie.

“Het gaat ook hier net als in Austin boven verwachting goed”, laat de enkelvoudig racewinnaar optekenen. “Ik kijk wat dat betreft uit naar de rest van het weekend. Het nieuwe wegdek biedt vooralsnog weinig grip, dus af en toe was het knokken om de auto in het rechte spoor te houden. Desondanks ben ik tevreden met mijn tijd bij de beste tien in de eerste vrije training, dus dat ik waar we morgen ook mikken.”

Teammaat Romain Grosjean opereerde de eerste anderhalf uur in de schaduw van zijn teamgenoot, maar wist daar in de middag uit te treden. Hij bracht het gat met Maldonado terug tot ruim twee tienden van een seconde, goed voor de twaalfde tijd. De Fransman spreekt aan het eind van de dag desondanks over ‘moeilijke omstandigheden’.

“Niet alleen de veranderende temperaturen maakten het moeilijk om vooruitgang te boeken, ook de vele rode vlaggen speelden ons niet in de kaart. Als ik een blik werp op de tijdenlijst, denk ik echter dat we goed voor de dag kunnen komen.”

Gerelateerd