Na een sterk optreden in Singapore vertrouwt Team Lotus erop dat het met de snelheid wel goed zit in Japan, hetgeen betekent dat de betrouwbaarheid het grootste aandachtspunt is.

Lotus-coureur Jarno Trulli en Heikki Kovalainen konden zich in Singapore in de strijd mengen met de Toro Rosso-rijders en het duo van Renault. Kovalainen slaagde er zelfs in om één van de Renaults voor te blijven, maar Trulli haalde – nadat hij na een goede start enige tijd vooraan dit groepje van zes lag – het einde niet door een versnellingsbakprobleem.

“Ik had weer eens pech”, blikt Trulli terug. “Ik hoop dat me dat in Japan bespaard blijft, want ik wil wel weer eens een race zonder problemen hebben. Hopelijk gaat dat lukken en kan ik op Suzuka net zo competitief zijn als in Singapore.”

Teambaas en -eigenaar Tony Fernandes hamert er ook op dat de betrouwbaarheid beter moet: “De Grand Prix van Singapore was qua prestatie onze beste race tot op heden. Het was goed om te zien dat onze update ons gelijk een stuk sneller maakte, maar het betrouwbaarheidsprobleem waar Jarno mee kampte is echt iets waar we nog aan moeten werken.”

“Hoewel wij als team een stuk kleiner zijn dan veel van de teams boven ons en niet over dezelfde middelen beschikken, moeten we de lat wel gewoon net zo hoog leggen als onze rivalen. We moeten er om die reden ook gewoon voor zorgen dat we in Japan – en ook in de races daarna – met twee auto’s aan de finish komen, want dat helpt ons ook weer verder om de tiende plaats in het WK binnen te halen.”

Kovalainen onderschrijft op zijn beurt dat de updates aan de T128 de bolide beter hebben gemaakt, terwijl hij ook benadrukt dat hij – net als veel van zijn collega’s – graag weer naar Suzuka komt: “Ik denk dat alle coureurs er naar uitkijken om er weer te racen. Suzuka is een circuit waar een aantal van de mooiste momenten uit de Formule 1 zich hebben afgespeeld.”