*

Lotus staakt ontwikkeling E22

Daan de Geus

Daan de Geus

6 september 2014 09:30

Lotus staakt ontwikkeling E22
Racepictures

Het team van Lotus heeft de ontwikkeling van haar huidige bolide, de E22, stopgezet. Dat heeft coureur Romain Grosjean verklapt in gesprek met Autosport.

“We werken alleen nog maar aan de auto voor 2015 en doen niks meer om de huidige bolide door te ontwikkelen”, geeft Grosjean – die met Lotus dit jaar pas acht punten heeft gescoord uit twaalf races – de Britse publicatie te verstaan.

Volgens de Fransman heeft de formatie uit Enstone de werkzaamheden aan de E22 gestaakt omdat het er al ‘sinds de eerste dag dat we ermee rijden’ mee kampt dat de aerodynamische performance ‘aanzienlijk fluctueert’. Dat maakt zowel het rijden met de auto als het verbeteren van de aerodynamica ervan ontzettend ingewikkeld en volgens Grosjean valt dit probleem ‘dit jaar ook niet meer op te lossen’.

“Het enige gunstige is dat we inmiddels wel over de juiste middelen beschikken waarmee we dit soort problemen kunnen vaststellen, dus in de toekomst zou dit geen probleem meer moeten zijn en kunnen we als het goed is gewoon componenten produceren die onze nieuwe auto op dit vlak minder ontvankelijk voor dit issue maken.”

Gevraagd door Autosport of hij denkt dat Lotus er gedurende de rest van dit jaar nog op eigen kracht in gaat slagen meer punten te scoren dan de acht die het in mei bij elkaar sprokkelde, laat Grosjeans antwoord tot slot aan duidelijkheid niets te wensen over: “Nee.”

Lees meer over

Grosjean Lotus