Federico Gastaldi, de adjunct-teambaas van Lotus, heeft weersproken dat de toekomst van het team in gevaar is, ondanks dat schuldeisers het team juridisch onder druk zetten om haar rekeningen te betalen.

Het team van Lotus is door een aantal crediteuren voor de rechtbank gedaagd, omdat ze vinden dat Lotus bepaalde rekeningen te lang open heeft laten staan. De crediteuren hebben de rechtbank om een zogenaamde winding up order gevraagd, wat zoveel is als een verzoek aan de rechtbank om het team van Lotus failliet te verklaren en te liquideren, zodat de openstaande rekeningen met de opbrengsten van dat proces kunnen worden voldaan.

In gesprek met Motorsport.com benadrukt adjunct-teambaas Federico Gastaldi echter dat de toekomst van de formatie uit Enstone niet in gevaar is: “We zijn in gesprek met deze leveranciers en hebben alles onder controle, al mogen dit soort dingen eigenlijk natuurlijk niet gebeuren”, erkent hij. “We zijn echter voor wat onverwachte situaties komen te staan wat betreft het voldoen van de rekeningen die bij ons binnen zijn gekomen”, legt Gastaldi uit.

Matthew Carter, de ceo van Lotus, verklaart verder dat de situatie erger lijkt dan deze in werkelijkheid is: “We staan er zelfs vrij goed voor. We hebben geen leningen openstaan bij banken of wat dan ook, we zijn alleen geld schuldig aan onze aandeelhouders. Verder zijn er dus wat crediteuren die we nog moeten betalen, maar dat hoort bij de normale gang van zaken.”

Volgens Carter is het zo dat leveranciers door de ondergang van Caterham en de problemen van Marussia tegenwoordig eerder betaald willen worden, hetgeen iets is dat ook Force India eerder dit jaar al heeft aangevoerd als onderliggende oorzaak voor problemen met leveranciers.

De zitting van de rechtbank aangaande de zaak die de crediteuren tegen Lotus hebben aangespannen, is daarbij overigens ook uitgesteld van afgelopen maandag tot maandag over twee weken. Dit zodat Lotus de tijd heeft eerst zelf betalingsregelingen te treffen met haar leveranciers.