Red Bull Technology en Renault Sport F1 leveren tot en met 2013 onderdelen aan Team Lotus. Ook hebben de drie F1-bedrijven de intentie om de samenwerking te vervolgen als de turbomotor in 2014 zijn opwachting maakt.

Lotus rijdt dit jaar al met Renault-motoren en het team maakt ook gebruik van de versnellingsbak van Red Bull. Volgend jaar komt daar ook de levering van KERS bij. Tony Fernandes, de teambaas van Lotus, is natuurlijk blij dat zijn team dit jaar een pad is ingeslagen en daar vooralsnog niet van afwijkt.

“Vanaf dag één was de samenwerking met Renault Sport F1 en Red Bull Technology ontzettend goed”, aldus de Maleisische oprichter van het huidige Lotus. “Wij vinden het fantastisch dat zij een belangrijke rol in de ontwikkeling van ons team gaan spelen tot sowieso 2013. Het is namelijk het plan om de samenwerking gewoon voort te zetten als de nieuwe regels worden geïntroduceerd.”

“We kunnen nu voortborduren op wat we dit jaar hebben geleerd, maar hebben volgend jaar ook het voordeel van KERS. Dat is een enorme stap voorwaarts voor ons team. Dit jaar hebben we ons werk zo goed mogelijk gedaan, maar met KERS kunnen we het gevecht met de teams voor ons op een andere manier aangaan.”

“Dit zorgt voor een stimulans bij onze rijders om de teams voor ons te pakken”, besluit Fernandes. Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, hoopt dat de verlengde samenwerking Lotus verder op weg helpt in de F1. “Hopelijk is Lotus hiermee in staat om, net als dit jaar, volgend seizoen opnieuw een flinke stap voorwaarts te maken.”