Team Lotus verheugt zich volop op de Grand Prix van Singapore, want de renstal ziet het als een soort van thuisrace, zo verklaart teambaas Tony Fernandes.

“Na de Grands Prix van Maleisië en Engeland is dit eigenlijk onze derde thuisrace”, zegt Fernandes, de eigenaar en teambaas van het Engels-Maleisische Team Lotus. “De steun die we in Singapore van de fans uit zowel dat land als van die uit Maleisië ontvangen, is echt overweldigend.”

“Dat het een nachtrace is, zorgt bovendien voor een geweldige ambiance en maakt het allemaal nog spectaculairder”, vervolgt Fernandes, die erg gelukkig is dat de Grand Prix van Singapore eindelijk weer aanstaande is: “Ik kijk er eigenlijk al het hele jaar naar uit. Deze race is altijd geweldig.”

Ook de coureurs van Team Lotus, Heikki Kovalainen en Jarno Trulli, hebben zin in het raceweekend. “Het hele team verheugt zich op deze race, en ik ben daarop geen uitzondering”, deelt Kovalainen mede.

Kovalainen haalde vorig jaar het einde niet in Singapore omdat zijn auto in de brand vloog. De Fin heeft het vuur vervolgens zelf nog staan blussen. “Dat leverde spectaculaire plaatjes op”, weet hij nog. “Misschien was het zelfs wel iets té spannend, maar het was hoe dan ook niet hoe ik de race wilde eindigen.”

“Voor dit jaar is mijn doel echter hetzelfde, en dat is dat ik een goed weekend wil doormaken en er maximaal van wil profiteren als andere teams en coureurs problemen hebben. Om ervoor te zorgen dat we dat we dat ook daadwerkelijk kunnen doen, gaan we uiteraard keihard werken en de teams voor ons onder druk zetten.”

Teamgenoot Trulli is ook van zins sterk te presteren in Singapore. “Ik vind het een leuk circuit en zit – omdat we tijdens de vorige race sterk gepresteerd hebben – goed in mijn vel. Ik weet daarnaast ook wat deze race voor ons team en onze fans betekent, dus ik heb er erg veel zin in.”