De Amerikaan Alexander Rossi komt tijdens de Young Driver Test in Abu Dhabi voor Team Lotus in actie. Dat heeft de renstal uit Norfolk bekend gemaakt.

De twintigjarige Rossi is in de wolken met de kans die hem geboden gaat worden door Lotus: “Ik ben ontzettend opgewonden dat ik de Young Driver Test mag gaan doen en verheug me erop om meer Formule 1-kilometers aan mijn CV toe te voegen”, vertelt de coureur die in 2009 al eens voor BMW mocht testen.

Rossi, die dit seizoen als derde eindigde in de Formula Renault 3.5 en deel uitmaakt van het Driver Development Program van Lotus, mag tijdens alle drie de testdagen in actie komen. “Het is mijn doel zoveel mogelijk te leren en mijn werk zo goed mogelijk te doen”, verkondigt hij. “Ik wil elke minuut optimaal benutten, zowel in als buiten de auto.”

Verder goed nieuws voor Rossi is dat hij ook de GP2-finalerace in Abu Dhabi mag rijden voor Caterham Team AirAsia, het GP2-team van Team Lotus-eigenaar en -teambaas Tony Fernandes.

“Ik denk dat ik het goed kan doen tijdens die race, want ik heb een positief gevoel overgehouden aan mijn GP2-tests in Jerez en Barcelona”, blikt Rossi vooruit op de race die niet meetelt voor het GP2-kampioenschap.

“Ik ben zeer gemotiveerd en ga mijn best doen om de race te winnen. Gezien de prestaties van Team Caterham AirAsia, is er namelijk geen reden om te veronderstellen dat de zege er niet in zit.”