Na twee races waarin het naar eigen zeggen had kunnen scoren, maar het er door pech en problemen niet van kwam, hoopt Lotus in China dan toch eindelijk haar eerste punten te pakken.

Tijdens de seizoensopener in Australië vielen beide Lotus-coureurs al in de eerste ronde uit. Romain Grosjean vanwege een motorprobleem, Pastor Maldonado omdat hij bij de start van de baan werd geduwd. In Maleisië liep Maldonado wederom averij bij de start op, al redde hij het uiteindelijk nog tot ronde 47, tot hij door een remprobleem moest opgeven. Grosjean haalde de finish, maar kwam na een botsing met Sergio Pérez slechts als elfde aan.

Bij Lotus worden de eerste twee raceweekends dan ook afgeschreven als gemiste kansen, maar men kijkt vol goede moed uit naar het weekend in China. “Zolang we het weekend zonder kleerscheuren of pech door komen, reken ik erop dat we straks in Sjanghai onze eerste punten mogen bijschrijven”, zegt Maldonado, mikkend op een plekje bij de eerste tien.

Teamgenoot Grosjean vindt het ‘lastig om voorspellingen te doen voor de race in China’, maar gaat er toch ook wel vanuit dat Lotus er een goed weekend van kan maken. “Volgens mij hebben we alles voorhanden om onze auto het goed te laten doen op het circuit in Sjanghai en ik ga er dan ook vanuit dat we een prima race kunnen rijden. Zeker als alles gewoon lekker loopt, kan het wel eens een mooi weekend worden”, voorspelt de Fransman.

Federico Gastaldi, de adjunct-teambaas van de formatie uit Enstone, draait er ondertussen niet omheen dat hij punten verwacht. “Dat staat voor ons bovenaan het lijstje. We zijn snel genoeg om te scoren en hebben de eerdere betrouwbaarheidsproblemen opgelost, dus het is nu gewoon zaak om ook in de race zelf uit de problemen te blijven en dan zouden die eerste punten toch moeten volgen.”