Lotus denkt dat haar E23-bolide het behoorlijk goed zou moeten doen op het Circuit of the Americas in Austin, Texas, waardoor Q3 en punten het doel zijn voor de formatie uit Enstone.

“Ik denk dat de race in Amerika ons een goede kans biedt”, verklaart coureur Pastor Maldonado. “Zolang we de banden goed aan de praat krijgen, zou het circuit geen problemen voor ons moeten opwerpen. De E23 is een auto die het over het algemeen competitief is, dus ik denk dat er een goede basis ligt om in Austin mee te beginnen.”

“Zeker in deze fase van het jaar, waarin we goed weten hoe we de auto moeten afstellen om er het meeste uit te halen, gaat het er vooral om ons werk in de vrije trainingen goed te doen en ons daarna zo goed mogelijk te kwalificeren. Voor de race kunnen we dan vervolgens inzetten op punten.”

Nick Chester, de technisch directeur van Lotus, denkt eveneens dat de Amerikaanse omloop de E23 goed zou moeten liggen. “De E23 doet het op de meeste circuits immers prima en het Circuit of the Americas zou daarop geen uitzondering moeten zijn. Hopelijk kunnen we ons dan ook bij de eerste tien kwalificeren en in de race een flink aantal punten pakken.”