Lotus slaagde er in Maleisië tot haar eigen genoegen in aansluiting te vinden bij de staart van het middenveld, waardoor het team nu voor de race in China de intentie heeft hieraan vast te houden.

Heikki Kovalainen laat in zijn vooruitblik op het weekend in Sjanghai weten dat hij denkt dat aldaar zal blijken of het goede racetempo van Lotus een uitschieter was of niet: “Als we deze vorm ook in China kunnen etaleren, dan kunnen we het overal”, meent hij bovendien.

De coureur uit Finland krijgt bijval van teamgenoot Jarno Trulli. “We hebben zo ongeveer het maximale uit de auto kunnen halen in Maleisië, en staan er nu goed voor”, stelt de ervaren Italiaan.

“We hebben afgelopen zaterdag en zondag bovendien veel geleerd en dat moet ons in China goed van pas komen”, vervolgt Trulli.

Ook teambaas Tony Fernandes bedient zich van woorden van gelijke strekking, al erkent hij dat zijn team er ondanks de vooruitgang nog niet helemaal is. “We moeten niet gaan zweven en ons beseffen dat er nog werk te doen is”, stelt hij.

“We hebben laten zien dat onze auto snel is, dus het is nu zaak om aan de betrouwbaarheid te werken en met twee auto’s aan de finish te komen”, besluit de teambaas.