Lotus heeft een vrijdag achter de rug die vooral vragen heeft opgeroepen . Het liep an sich best prima bij de groen-gele formatie, maar de betrokkenen hebben het gevoel dat er nog meer in het vat zit.

Te beginnen met Heikki Kovalainen: de Fin kwam in beide trainingen in actie en is niet geheel ontevreden, al kan het in zijn ogen dus nog beter: “Het was niet slecht, maar we kunnen ons nog verbeteren”, benadrukt hij dan ook.

“De ochtendtraining kwam vroeger dan gepland ten einde door een technisch probleem, waarna we in de middag de beide bandencompounds uitgeprobeerd hebben”, vervolgt de coureur die ’s ochtends dus langs de baan kwam te staan alvorens hij ’s middags verder kon

“De zachte banden deden het toen prima, maar we zijn er niet in geslaagd het maximale uit de mediums te halen”, blikt Kovalainen terug op de middagsessie. “Er valt dus nog wel wat werk te doen om dat voor elkaar te krijgen en meer grip te vinden”, besluit hij.

Ook Jarno Trulli – die zijn auto in de ochtend moest afstaan aan testrijder Karun Chandhok – denkt er zo over. “Ondanks dat ik geen problemen heb gehad, ben ik eerlijk gezegd niet zo gelukkig met de balans van de auto.”

“Ik had best wel wat last van onderstuur bij het insturen en uitaccelereren van de bochten, dus daar moeten we aan werken”, weet de ervaren Italiaan. “Er zit absoluut nog meer in het vat en we hebben eerder dit seizoen al laten zien dat we ons van vrijdag op zaterdag kunnen verbeteren, dus het komt vast wel goed.”

Het technische opperhoofd van de renstal, Mike Gascoyne, heeft het zelfs over een ‘moeilijke vrijdag’: “Het grootste probleem voor Jarno en Heikki was dat we de banden niet goed op temperatuur kregen. Ik denk dat we daardoor ook niet genoeg downforce konden vinden, want beide coureurs klaagden over een gebrek aan grip. Het doel voor morgen is dan ook om dat probleem op te lossen.”