Paddy Lowe voegt zich begin maart bij Williams als hoofd van de technische afdeling. Dat meldt de Britse publicatie Autosport. Lowe vertrok drie weken geleden bij kampioensteam Mercedes.

De overstap van Lowe van Mercedes naar Williams zat er al enige tijd aan te komen. Williams nam in december afscheid van zijn technische chef Pat Symonds. Lowe kon die functie echter niet per direct overnemen omdat hij nog bij Mercedes onder contract stond. Zowel de onderhandelingen over een vervroegde ontbinding bij Mercedes als zijn exacte rol bij Williams lijken nu te zijn afgerond.

Volgens Autosport krijgt Lowe niet alleen de leiding over de technische afdeling van Williams, maar zal hij ook deel gaan uitmaken van de raad van bestuur, samen met adjunct-teambaas Claire Williams, ceo Mike O’Driscoll en algemeen bestuurslid Nick Rose. Ook heeft hij een aandeel in het team gekocht.

Lowe begon zijn Formule 1-carrière in 1987 bij Williams als elektronicaspecialist. Sinds 2014 was hij technisch directeur bij Mercedes. Daar boekte hij veel succes, maar zag hij geen kansen om hogerop te komen. Mercedes bevestigde in januari het vertrek van Lowe, beginnend met een periode van verlof.

De regerende constructeurskampioen gaf daarbij aan dat de taken van Lowe worden waargenomen door Aldo Costa (engineering), Mark Ellis (performance), Rob Thomas (operationele zaken) en Geoff Willis (technologie). Toch lijkt James Allison nog altijd in beeld te zijn om de rol van technisch directeur op zich te nemen. Allison werkte tot eind augustus vorig jaar voor Ferrari.