Kevin Magnussen heeft van Renault te horen gekregen dat hem voor de Grote Prijs van Singapore wordt verteld of het met hem verder wil of niet.

“Er is mij verteld dat dit mijn laatste race is die ik in ga zonder te weten wat mijn toekomst is”, vertelde Kevin Magnussen zelf afgelopen weekend aan Autosport, voor de Grand Prix van Italië.

“Er zou vrij spoedig duidelijkheid moeten zijn”, vervolgt Magnussen, die eerder al aan heeft gegeven graag bij het team van Renault te blijven.

Magnussen is echter niet de enige coureur die op een Renault-zitje mag hopen. Zijn teamgenoot Jolyon Palmer ook, net als de bij Manor gestalde Mercedes- én Renault-protegé Esteban Ocon.

Afvallers?
Force India’s Sergio Pérez werd lange tijd in verband gebracht met een overstap naar Renault. Pérez doet mysterieus over zijn toekomst, maar naar verluidt ligt deze toch bij Force India.

Hoewel Williams-coureur Valtteri Bottas ook gold als een kanshebber voor een Renault-stoetje, wordt nu aangenomen dat de Fin bij Williams blijft. Volgens SpeedWeek is die deal zelfs al rond.

Renault zou eerder ook interesse hebben gehad in Toro Rosso’s Carlos Sainz. Hij werd nog voor de zomerstop echter al voor 2017 langer bij dat team vastgelegd door zijn beschermheer Red Bull.

Toro Rosso’s Daniil Kvyat en zijn landgenoot Sergej Sirotkin – de GP2-coureur die deel uitmaakt van Renaults opleidingsprogramma – zouden wel nog op het lijstje van Renault staan.