*

Magnussen: ‘Vandoorne verdient F1-zitje’

Daan de Geus

Daan de Geus

28 mei 2015 10:20

Magnussen: ‘Vandoorne verdient F1-zitje’
Racepictures

McLaren-beschermeling Kevin Magnussen vindt dat Stoffel Vandoorne, de Belg die tevens deel uitmaakt van McLarens opleidingprogramma, een zitje in de Formule 1 verdient.

Magnussen racete vorig jaar voor McLaren, maar heeft voor dit seizoen een stapje terug moeten doen naar de rol van test- en reserverijder. De Deen hoopt uiteraard snel weer een racezitje te vinden, het liefst wederom bij McLaren.

Eén van zijn concurrenten in de strijd om een zitje bij het team uit Woking – dat sowieso Fernando Alonso en Jenson Button nog als vaste coureurs in dienst heeft – is Vandoorne. Magnussen versloeg de Vlaming in 2013 in de Formule Renault 3.5, waarna hijzelf promotie maakte naar de Formule 1, terwijl Vandoorne vorig jaar vice-kampioen werd in de GP2 en dit jaar met een straatlengte voorsprong richting het kampioenschap stormt in die klasse.

Gevraagd of hij zich zorgen maakt om zijn positie binnen McLaren nu hijzelf langs de zijlijn staat en Vandoorne zoveel indruk maakt in de GP2, antwoordt Magnussen in de eerste plaats dat Vandoorne ‘het heel goed doet en een zitje in de Formule 1 verdient’. “Als hij de Formule 1 niet weet te halen, is er echt iets mis met de sport”, stelt Magnussen zelfs.

“Verder denk ik dat iedereen in essentie een rivaal is in de strijd om een zitje, bij welk team dan ook. Daar doe je verder niks aan. Ik moet me gewoon op mezelf en mijn eigen werk concentreren en leren van dit jaar als test- en reservecoureur. Meer kan ik niet doen. Ik race dit jaar ook niet in een andere klasse ofzo, dus het is niet zo dat ik andere jongens die op een Formule 1-zitje azen op het circuit kan verslaan”, stipt Magnussen aan.

“Ik moet op mijn ervaring vertrouwen. Ik heb het in 2014 goed gedaan in de Formule 1 en zelfs op het podium gestaan. McLaren weet wat ik kan en ik geloof ook echt dat ze het beste met me voor hebben. Idealiter kan ik weer voor dit team racen en worden we samen succesvol, maar het is niet zo dat ik me blind staar op een McLaren-zitje. Als ze niets voor me hebben, gaan we in overleg met de McLaren-top verder kijken.”

Gerelateerd