Kevin Magnussen kwam in Australië nog als ‘best of the rest’ over de lijn, maar sindsdien slaagde geen van beide Haas-coureurs nog te scoren. Vandaag eindigen zowel Magnussen als Grosjean in de punten. “Ik ben heel blij met dit resultaat. De wagen was het hele weekend goed”, klinkt Magnussen opgetogen.

Haas maakte tijdens de wintertesten indruk op het Circuit de Barcelona-Catalunya, en ook tijdens de race in Spanje komt het team sterk voor de dag. Voor het eerst sinds de race in Melbourne scoort het Amerikaanse team punten. “Ik ben heel blij met dit resultaat na enkele moeilijke weken”, begint Kevin Magnussen tegen Sky Sports.

Lees ook: Bottas treurt om verknalde start, ziek jongetje inspireerde Hamilton

Haas worstelde de afgelopen races met de bandentemperaturen, maar in Barcelona lijken die problemen verdwenen. “We weten nog steeds niet hoe het komt, maar dit weekend was de wagen het hele weekend goed, in alle omstandigheden”, legt Magnussen uit. “Het was cruciaal dat we de banden eindelijk aan het werk kregen.” Dat biedt volgens de Deen ook perspectieven voor de komende races. “De warme temperatuur lijkt onze wagen te liggen, dat is hoopgevend voor de ‘zomerraces’ die eraan komen.”

Bij de herstart maakten de Haas-coureurs even contact, zonder verdere gevolgen. Magnussen ziet geen problemen in het incident. “Romain (Grosjean, red.) en ik raken elkaar even, zonder gevolgen gelukkig.” Uiteindelijk eindigen beide wagens in de punten, waardoor Magnussen geen problemen verwacht. “We zullen de botsing even bespreken, want contact tussen teammates is nooit goed, maar ik denk niet dat er echt iets aan de hand was”, besluit de Deen.

Lees ook: Vettel: ‘Safety car gaf ons tenminste nog een kans, maar Verstappen was te snel’