De Williams FW33 van Pastor Maldonado kwam halverwege Q2 plotseling midden op de baan tot stilstand. Het team tast nog in het duister over de oorzaak.

De Venezolaan had al wel een tijd op de klokken gezet die goed is voor de vijftiende startplaats.“Er ging duidelijk iets mis met de auto, maar de engineers zijn nog op zoek naar de exacte oorzaak”, verklaart Maldonado. “Het is vreemd want we hadden het hele weekend nog geen problemen gehad.”

Teamgenoot Rubens Barrichello gaat morgen als dertiende van start en is daar niet tevreden mee. “We hadden Q3 moeten halen”, zegt hij. Maar de Braziliaan laat zijn hoofd niet lang hangen. “Mijn plan voor morgen is om lol te hebben en het zo goed mogelijk te doen. We zitten net buiten de punten, maar er zijn mogelijkheden om in te halen.”

Williams besloot tussen de laatste vrije training en de kwalificatie het nieuwe uitlaatsysteem van de auto te halen. “We kregen geen constante prestaties met de nieuwste versie en zijn daarom teruggegaan naar de oorspronkelijke configuratie”, legt technisch directeur Sam Michael uit.