Pastor Maldonado heeft een hectische dag achter de rug. Eerst was het stressen om zijn Williams na een KERS-probleem op tijd gereed te hebben voor de kwalificatie en vervolgens spinde hij bij het uitkomen van Parabolica.

Volgens Williams had hij zijn banden nog niet voldoende opgewarmd en zorgde dat ervoor dat zijn achterkant uitbrak toen hij zijn vleugel inklapte. Toch start de Venezolaan morgen maar een plaatsje achter teamgenoot Rubens Barrichello.

“Dit was een lastige dag voor het volledige team”, meende Maldonado na afloop. “De monteurs hebben fantastisch gewerkt door mijn auto op tijd gereed te krijgen voor de kwalificatie. Vervolgens had ik een megamoment in de eerste ronde. De banden waren er nog niet helemaal klaar voor dus waarschijnlijk was ik iets te optimistisch met de achtervleugel. Ik verloor de controle en raakte de vangrail.”

“Er was niet al te veel schade. Vooral de voorvleugel was kapot maar die konden we vervangen. We waren competitiever dan gisteren en het team heeft het goed gedaan met Rubens op de dertiende en ik op de veertiende plaats. We kijken uit naar de race.”

Volgens Barrichello ging het vandaag beter dan gehoopt. “Al met al is het op het prestatiegebied een lastig weekend”, vond de Braziliaan na afloop. “We waren blijer geweest als we verder vooraan stonden maar toch hebben we het beter gedaan dan gehoopt.”

“Met de dertiende en veertiende plaats kunnen we voor de punten vechten. We blijven positief en zullen ons best doen voor morgen.”