Na wat opmerkelijke ongelukken, heeft Pastor Maldonado vandaag weer op een goede wijze van zich laten spreken. De Venezolaan noteerde in de tweede training in Hockenheim de snelste tijd.

“Het was voor iedereen een uitdagende dag”, aldus Maldonado. “De omstandigheden veranderden telkens en ik probeerde mijn rijstijl aan te passen om het maximale uit de auto en de omstandigheden te halen.”

“De auto heeft een goede balans in de regen. Mijn tijd bewijst dat we morgen goed kunnen presteren als de omstandigheden hetzelfde blijven.”

Teamgenoot Bruno Senna noteerde slechts de zestiende tijd, maar hij stond zijn wagen ’s ochtends wel af aan Valtteri Bottas. Senna kijkt niet tevreden terug op de openingsdag.

“Het was een beetje frusterend omdat de situatie telkens veranderde”, vertelde de Braziliaan. “We begonnen op de regenbanden, maar de baan droogde snel op. Hierdoor reden we al snel op de intermediates. Toen was onze snelheid veelbelovend. Helaas misten we de kans om een goede tijd te klokken. De auto voelt goed aan en met wat aanpassingen kunnen we een goed weekend hebben.”

Bottas mocht ’s ochtends aan de bak. Hij gaf vier tienden toe op Maldonado. “Helaas regende het. Daar moesten we op inspelen. We hebben aardig wat ronden gereden en gedaan wat we hoopten te doen.”

“De sessie eindigde teleurstellend omdat ik de achterkant verloor bij het ingaan van het stadion. Ik wil het team bedanken dat ze de auto op tijd gereed hadden voor Bruno.”