Pastor Maldonado is hevig teleurgesteld in de Williams FW35, nadat hij al na Q1 het toneel moet verlaten. De auto waar de Venezolaan in de tests nog zo tevreden mee was, komt in Melbourne nog duidelijk snelheid tekort, met een 17e plaats als gevolg.

“Williams heeft een grote stap achteruit gedaan”, legt Maldonado uit. “Het lijkt wel of we twee jaar terug in de tijd zijn gegaan. De auto is onbestuurbaar op momenten dat hij moet presteren. We hebben gewoon niet de juiste afstelling voor Albert Park gevonden.”

Dat Maldonado geëlimineerd werd in Q1 heeft volgens hem niet te maken met de natte omstandigheden. “We kregen de auto niet op snelheid. Niet op droog en niet op nat. Ik ga ervan uit dat het morgen een stuk beter zal gaan. Ons racetempo lag namelijk al stukken hoger. Ons kwalificatietempo moet gewoon beter.”

Saillant detail is dat Maldonado’s onervaren teamgenoot Valtteri Bottas Q2 wel heeft gehaald. Hij was drietienden van een seconde sneller dan zijn teamgenoot en behaalde een 14e plaats. Hij mag morgen dus nog een poging doen om Q3 te halen.