Als nieuwe technisch directeur heeft Pat Fry meteen duidelijke taal gesproken over waar hij heen wil met Williams. De weg naar boven is namelijk ingezet, dat biedt Fry vertrouwen voor de toekomst en dus wil hij op termijn strijden om het kampioenschap.

Bij Williams kunnen ze terugkijken op een goed jaar. Het Britse team werd zevende in het constructeurskampioenschap, terwijl het team de afgelopen vier jaar vaak nog genoegen moest nemen met de laatste plaats. Fry kijkt naar eigen zeggen daarom met vertrouwen naar de komende jaren.


Volg FORMULE1.nl op Whatsapp

FORMULE 1 Magazine is nu ook te volgen via een eigen WhatsApp-kanaal. Volg ons en we nemen je voor, tijdens en na een Grand Prix mee in de paddock en op de grid! Bij ons sta je op pole voor nieuws, video's en achtergronden over Formule 1 en Max Verstappen! 🏎️

Nadat de ervaren Brit eerder dit jaar vertrok bij Alpine, benaderde Williams’ teambaas James Vowles hem voor een functie bij diens team. Fry constateerde een gebrek aan enthousiasme bij het Franse team. In een gesprek met Motorsport Week vertelt de technisch directeur over de ambities van zijn nieuwe werkgever. “Het ultieme doel is om mee te strijden om het kampioenschap.”

Ambities

Hij vervolgt: “Binnen twee, drie, vier jaar moeten we ons echt kunnen mengen in de strijd met de top-3. Het is een uitdagende opgave, zeker als je kijkt naar waar we vandaan komen. Maar ik denk dat het zeker mogelijk is.”

Williams heeft een rijke historie. Het team maakte in de jaren ’80 en ’90 furore en won al negen keer de constructeurstitel. Fry streeft naar dit soort successen. “Je moet ergens beginnen. Stel dat je het kampioenschap binnen vijf jaar wil winnen. Dan moeten we de juiste middelen hebben, de juiste ‘mindset’ ontwikkelen en onze mensen verbeteren.” Onderschatten doet hij het niet: “Het is makkelijk om uit te stippelen, maar moeilijk om uit te voeren.”


Niet één, maar twee edities om 2023 mee af te sluiten: naast het dubbeldikke ‘Jaar van Max’ (132 pagina’s) van FORMULE 1 Magazine ligt nu ook het FORMULE 1 Jaaroverzicht 2023 in de winkel (of bij je thuis als abonnee). Het blad is ook digitaal te lezen en te bestellen, met gratis bezorging in heel Nederland. Herbeleef het seizoen 2023 met ons Jaaroverzicht! Daarin onder andere:

  • Tom Coronel analyseert 2023: Weg met de oude garde!
  • Analyse: Alle tien teams langs de meetlat
  • De beste themaverhalen van alle 22 Grands Prix
  • Race-analyses door Coronel en Bleekemolen
  • Technisch jaaroverzicht: de opkomst van Aston Martin en McLaren
  • Alle cijfers van 2023 (en de eeuwige statistieken!)
  • Onderscheidende fotografie: het mooiste beeld van een fraai jaar
  • En nog veel meer!