Force India-eigenaar Vijay Mallya heeft geen haast met het kiezen van zijn coureurs voor 2014. Dat vertelt hij aan Formule 1-verslaggever Adam Cooper.

“Ik ben door verschillende partijen benaderd, maar ben er berucht om dat ik de beslissing altijd pas op het laatste moment maak”, zegt Mallya, voor wie dat dit jaar dus niet anders zal zijn, in gesprek met Formule 1-verslaggever Adam Cooper.

Dat hij de tijd neemt met het uitkiezen van zijn coureurs voor volgend seizoen, legt Mallya als volgt uit: “Als ik nu bijvoorbeeld een verandering zou aankondigen – ervan uitgaande dat ik al iets zou willen veranderen – dan zou de coureur die het team moet verlaten gedemotiveerd raken, hetgeen niet eerlijk is. Dat gezegd hebbende zijn er al wel gesprekken gaande en overweeg ik alle opties.”

Met het huidige ruidersduo – bestaande uit Paul di Resta en Adrian Sutil – is volgens Mallya overigens niets mis. “Het zijn twee getalenteerde jongelingen”, vindt Mallya, die aangeeft dat Force India ‘er altijd naar heeft gestreefd een sterke line-up te hebben’ en daarbij benadrukt die trend graag te willen doorzetten.

Massa?
Gevraagd door Cooper of hij interesse heeft in Massa, die mogelijk voor financiële armslag uit Brazilië kan zorgen, antwoordt Mallya dat geld geen rol speelt in zijn keuze. “Wat de doorslag geeft, zijn de kwaliteiten van de coureur in kwestie en de manier waarop hij het team vooruit kan helpen.”

“Onze racezitjes zijn bovendien nooit ’te koop’ geweest. Ik ben fel tegen het concept van paydrivers, want het aanstellen van een betalende coureur in plaats van een rijder die je puur om zijn snelheid kiest, doet het harde werk van de ontwerpers en technici teniet.”

“Wat Massa betreft, kan ik niet anders dan erkennen dat hij niet alleen een racewinnaar is, maar ook gewoon een hele goede coureur. Hij heeft zijn teamgenoot Fernando Alonso dit jaar zelfs een aantal keer verslagen in de kwalificatie, dus dat zegt genoeg. Of hij ook een optie voor ons is, moeten we echter nog maar zien.”

Mallya sluit tot slot ook een eventuele terugkeer van Nico Hülkenberg niet uit, zelfs niet als Adrian Sutil zou blijven en Force India daardoor twee Duitse coureurs zou krijgen: “Waarom niet? De nationaliteit van onze coureurs speelt geen rol. Althans, zolang er geen getalenteerde Indiase coureurs rondlopen, is er geen sprake van dat coureurs door hun nationaliteit een streepje voor hebben bij ons.”

Foto: Mallya heeft mogelijk één of twee zitjes in de aanbieding bij Force India, maar te koop zijn ze niet. “Talent geeft de doorslag.”