Vijay Mallya, de teambaas en -eigenaar van Force India, ontkent dat hij de renstal van de hand wil doen. Deze geruchten staken eerder tijdens het raceweekend in Japan de kop op.

Gisteren en eergisteren verschenen er berichten in de media dat Mallya zijn aandelen in het team zou willen verkopen aan een groep van Indiase investeerders.

Mallya zou overwegen om zijn aandeel in Force India, dat ook nog deels in handen is van de Nederlandse zakenman Michiel Mol, te verkopen omdat de zaken met zijn luchtvaarmaatschappij Kingfisher naar verluidt niet goed gaan.

De beoogde koper zou Sahara India Parawir zijn, een zakenimperium dat wordt geleid door de Indiase miljonair en sportliefhebber Subrata Roy.

Mallya heeft nu, op de website van Force India, ontkend dat hij van zijn Formule 1-team af wil: “Ik ben geschokt door de berichten dat ik Force India zou willen verkopen. Er is niets van waar en er is ook nog eens totaal geen basis voor deze berichtgeving. Ik ga gewoon verder als teambaas en heb helemaal geen plannen om het team van de hand te doen.”

“Ik ben er namelijk erg trots op dat ik een Indiase renstal op de grid heb gekregen en heb keihard gewerkt om het team beter te maken”, benadrukt Mallya. “Nu de Grand Prix van India eindelijk op de kalender staat, is mijn toewijding aan Force India bovendien alleen maar groter geworden.”