Het vertrouwen van Vijay Mallya in Adrian Sutil is niet oneindig. Als er inderdaad een aanklacht tegen de coureur wordt ingediend, betwijfelt de teambaas of hij vertrouwen houdt in Sutil.

Sutil was de avond na de Chinese Grand Prix betrokken bij een incident met Eric Lux. Lux is mede-eigenaar van Renault en raakte gewond na een actie van de Force India-coureur. Hij overweegt een aanklacht in te dienen.

Tot nu toe is daar verder geen nieuws over naar buiten gekomen en dat is de reden dat Mallya nog vertrouwen heeft in Sutil. Komt er echter alsnog kwalijk nieuws naar buiten, dan zou dit voor Sutil consequenties kunnen hebben.

“Ik weet alleen dat er een persbericht is uitgegeven waarin het incident wordt omschreven, maar sindsdien hebben we niets vernomen over het daadwerkelijk indienen van een aanklacht”, aldus Mallya tijdens een persconferentie in Monaco.

“Daarom nemen we nog geen standpunt in. Dat zou op dit moment onjuist zijn. We kunnen nu niet oordelen over wat Adrian wel of niet heeft gedaan. Pas als een aanklacht daadwerkelijk volgt, is er voor ons meer duidelijkheid en kunnen we gepaste actie ondernemen.”
 
Op dit moment hoeft Sutil nog niet te vrezen voor zijn stoeltje. Maar dat kan zomaar veranderen als er kwalijke zaken naar buiten komen, waarschuwt Mallya. “Contracten overtreffen wangedrag niet, maar ik wil geen overhaaste conclusies trekken omdat ik nog niet weet wat er is gebeurd.”