Actuele Grands Prix

Sluiten

Naar WK Kalender

Al 25 jaar hét racemagazine van Nederland

Dark mode Light mode
Losse edities Abonneren

Logan Sargeant

- Williams

Statistieken

 • Team

  Williams

 • Leeftijd

  22

 • Geboorteland

  Verenigde Staten

Williams wilde Sargeant twee seizoenen in F2 laten rijden: ‘Maar zagen snel potentieel’

25 januari 2023 11:10 - Nieuws

Jamie Chadwick blijft verbonden aan Williams Driver Academy

19 januari 2023 12:55 - Nieuws

Schadekampioenschap #1: Williams

23 december 2022 15:00 - Nieuws

Meer Logan Sargeant nieuws

Logan Sargeant video's

Video
Williams FW15C

Video: Toms top 10: Williams FW15C, gebouwd door drie bekende topingenieurs

12 juni 2021 13:40 - Nieuws

Alle Formule 1 video's

Biografie Logan Sargeant

Amerika’s hoop in bange dagen, dat is Logan Sargeant, de eerste Amerikaanse Formule 1-coureur sinds Alexander Rossi in 2015 een handvol Grands Prix mocht afwerken. In tegenstelling tot Rossi mag Sargeant wél op een fulltime zitje rekenen, met Williams dat de Amerikaan dit eind 2022 al belooft voor hij zijn superlicentie binnen heeft! Dit vereiste Formule 1-rijbewijs in de wacht slepen, doet Sargeant uiteindelijk mede dankzij een aantal vrije traininguitjes voor Williams én het veiligstellen van de vierde plek in de Formule 2.

Onderweg naar eerst de Formule 2 en nu de Formule 1, heeft Sargeant zijn strepen al wel verdiend. Zo wordt hij in 2015 wereldkampioen karten en doet hij het daarna zeer verdienstelijk in onder meer de Formule 4 en Formule 3. Hoogtepunt is zijn derde plek in laatstgenoemde klasse in 2020, op slechts vier punten van de uiteindelijke kampioen Oscar Piastri.
(tekst loopt door onder de foto)

De Amerikaan Logan Sargeant heeft al mogen testen voor Williams en is in 2023 de eerste Amerikaanse Formule 1-coureur sinds Alexander Rossi in 2015.

Opvallend is natuurlijk ook dat de Amerikaan er al vroeg voor kiest een carrière in Europa na te jagen, met als einddoel de Formule 1. Zo verschilt hij niet alleen van veel andere jonge Amerikaanse racetalenten, maar ook bijvoorbeeld van zijn broer Dalton, die enkele jaren in verschillende NASCAR-klassen reed.

Tussen Top Gun en Dallas

De Sargeants hebben hun need for speed sowieso niet van een vreemde, want hun oom Harry Sargeant III was een straaljagerpiloot die uit de Top Gun-school komt. Het ondernemen zit de familie verder ook in het bloed, want ze verdienden miljarden in de olie-industrie en scheepvaart – al kwamen daar ook de nodige (onderlinge) controverses, soaps en rechtszaken bij kijken die in een show als Dallas niet zouden misstaan.

Of Sargeant nu veel in het laatje legt bij Williams, is dus lastig te overzien, maar door zijn Amerikaanse paspoort is hij sowieso aantrekkelijk voor het team én de Formule 1. De sport is immers hot in Amerika, en hoe beter om daar verder op in te spelen dan met een Amerikaanse coureur? Een succesvolle Amerikaanse coureur, natuurlijk. En dat deel heeft Sargeant nu zelf in de hand…

Statistieken

 • Team

  Williams

 • Leeftijd

  22

 • Geboorteland

  Verenigde Staten


Paddockpraat – De podcast van Formule1.nl