De manager van Fernando Alonso, Luis Garcia Abad ontkent dat de Spanjaard een contract heeft getekend bij McLaren vanaf 2015. De geruchtentrein kwam weer op gang nadat Martin Whitmarsh, teambaas van McLaren, afgelopen week werd gespot bij een tentoonstelling van Alonso-memorabilia in Madrid.

De tweevoudig wereldkampioen opende zelf de tentoonstelling, die volledig is ingericht met memorabilia verzameld door Alonso’s vader. Whitmarsh liet de awardshow van het Britse blad Autosport schieten om speciaal bij de opening aanwezig te zijn, waar hij op de foto ging samen met Alonso en alle voormalig werkgevers van de coureur: Giancarlo Minardi, Flavio Briatore en Stefano Domenicali.

Volgens Jonathan McEvoy, journalist van de Britse tabloid The Daily Mail, wil Whitmarsh op deze manier het contact met de coureur nieuw leven in blazen en zo proberen de man uit Oviedo vast te leggen voor 2015. In dat jaar viert McLaren zijn vijftigste verjaardag in de Formule 1 en met de terugkeer van Honda als motorleverancier én Alonso aan boord hoopt de renstal er een succesvol jubileumjaar van te maken, aldus McEvoy.

De Spanjaard heeft echter nog een contract bij Ferrari tot 2016, dus voorlopig lijken de gerucht op weinig gebaseerd. Alonso’s manager, Luis Garcia Abad, noemt het dan ook ‘Formule 1-fictie’. “Het is technisch gezien onmogelijk om twee contracten te tekenen. Bovendien is een ongetekend contract geen bindend contract”, volgens Abad. 

McLaren wilde Alonso, die in 2007 al voor de renstal reed, eigenlijk voor volgend seizoen al vastleggen, maar de Britse renstal ving bot.