De terugkeer naar de plek van het fatale ongeluk van Jules Bianchi valt Manor zwaar. Teambaas John Booth geeft aan dat de tragische gebeurtenis in besloten kring zal worden herdacht.

Tijdens de Grand Prix van Japan van vorig jaar liep Bianchi zwaar hoofdletsel op waaraan hij negen maanden later in het ziekenhuis bezweek. Voor Manor zal het een emotioneel weekend worden, maar Booth hoopt dat zijn team de rust geboden wordt om hier op gepaste wijze mee om te gaan.   

“Jules maakte deel uit van ons team en ik hoop dat iedereen zal begrijpen en respecteren dat wij in besloten kring willen omgaan met de emotionele terugkeer naar Suzuka”, zegt hij. “Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat iedereen zijn werk kan uitvoeren, ondanks de zeer moeilijke omstandigheden.”

Bij de Grand Prix van Hongarije, de eerste race na Bianchi’s dood, werd een speciale ceremonie gehouden. “Daar hebben we afscheid genomen van een vriend en collega”, aldus Booth. “Dat eerbetoon, onze herinneringen aan Jules en de kameraadschap binnen ons team geeft ons de kracht die we nodig hebben om dit weekend in zijn naam te racen.”

De naam van Bianchi siert elke race ook de auto’s van Manor. “Er gaat geen dag voorbij dat we niet aan Jules denken”, zegt Booth. “We hebben vooral positieve herinneringen. Zijn uitvaart onderstreepte dat hij een bijzondere man was die het leven van veel mensen heeft verrijkt. Niet in het minst zijn familie, naar wie onze gedachten ook uitgaan.”