Manor blijft zijn MR03B-bolide de rest van het seizoen doorontwikkelen, aangezien het debuut van de volledig nieuwe auto waar het al het hele jaar aan werkt vermoedelijk pas in 2016 volgt.

Manor-directeur Graeme Lowdon liet eerder al weten dat het niet waarschijnlijk is dat de nieuwe auto dit jaar nog zijn vuurdoop ondergaat en herhaalt dit nu in gesprek met Autosport. “We waren eerst wel van plan gedurende dit jaar met een nieuw chassis te komen, maar we denken er meer aan te hebben in 2016 in één keer een compleet nieuwe auto te introduceren”, geeft Lowdon de Britse publicatie te verstaan.

“Met de overzeese Grands Prix in het vooruitzicht is het bovendien niet praktisch en heeft het ook maar weinig nut nog met een nieuw chassis te komen. En als we ons daar nu nog over zouden buigen, zou dat ook ten koste gaan van onze voorbereidingen op 2016”, weet Lowdon, die aanstipt dat kleinere teams – zoals Manor – vaak juist in de openingsraces van een seizoen kunnen profiteren van fouten van anderen en daarom dan sterk moeten zijn.

Dat het er met de 2016-auto goed uitziet, staat voor Lowdon wel vast. “Iedereen is er zeker van dat het een flinke stap vooruit is”, zegt de topman van het team dat haar huidige auto wél zal blijven doorontwikkelen: “We komen waarschijnlijk in Singapore of Japan met updates, waarvan veel ook gebruikt kan worden voor de nieuwe auto. Dit hindert onze voorbereiding op 2016 dus niet. Integendeel zelfs, dus we blijven de MR03B absoluut verbeteren.”