De nieuwe bolide waar door het team van Manor aan wordt gewerkt ziet er veelbelovend uit, maar het is niet waarschijnlijk dat de auto nog dit jaar wordt ingezet.

Manor leek eind 2014 ten dode opgeschreven, maar wist de winter toch te overleven door de komst van een nieuwe investeerder. Aangezien veel van de inboedel al was verkocht, maakte de formatie in essentie een doorstart, waarbij de auto van 2014 snel werd aangepast aan de nieuwe regels.

Met de MR03B, zoals de opgepoetste 2014-auto heet, dient Manor vooral als veldvulling, maar achter de schermen is de formatie die officieel nog als Marussia in de boeken staat druk in de weer om een volledig nieuwe auto te ontwerpen en construeren.

“De volgende auto ziet er veelbelovend uit”, vertelt Manor-directeur Graeme Lowdon daarbij aan F1i.net. “Het ontwikkelingsprogramma ziet er goed uit en het werk in de windtunnel verloopt voorspoedig”, meldt de Engelsman.

Aangezien Manor een paar maanden geleden nog niet eens wist of het wel een nieuwe auto kon bouwen – zoals Lowdon benadrukt – heeft het team volgens hem reden om de toekomst positief tegemoet te zien.

De nieuwe Manor had eigenlijk na de zomerstop moeten komen, maar het team liet eerder al weten dat deze vermoedelijk toch pas in 2016 komt. Ten overstaan van F1i.net geeft Lowdon nu aan dat er nog steeds geen knopen zijn doorgehakt, maar ‘het waarschijnlijk volgend jaar wordt’.

“Als er drie of vier teams waren geweest die net als wij op nul punten hadden gestaan, was de afweging anders geweest. Nu is het echter het meest verstandig dit ontwerp gewoon zo goed mogelijk te maken en dat betekent de introductie wat verder terug schuiven.”

“De regels voor 2016 zijn bovendien grotendeels hetzelfde. Het eind van dit seizoen loopt daardoor feitelijk over in de wintertests van 2016, wat voor ons betekent dat we het meeste kunnen winnen door wat later met de nieuwe auto te komen.”