Manor overweegt dit seizoen geen nieuwe auto meer te introduceren, zoals oorspronkelijk wel de bedoeling was. Dat vertelt sportief directeur van de Britse renstal Graeme Lowdon.

Manor rijdt nu met de MR03B, een haastig aan de 2015-regels aangepaste versie van de auto die voorganger Marussia in 2014 inzette. Eigenlijk zou het team die auto bij de Grand Prix van België vervangen door een volledige nieuwe bolide.

Maar nu Will Stevens en Roberto Merhi de MR03B ieder weekend makkelijk weten te kwalificeren, rijst de vraag of dat überhaupt nog wel nodig is. Misschien is het beter om niet ten koste van alles nog dit jaar een nieuwe auto te bouwen, maar alle pijlen te richten op 2016.

Over die kwestie buigt de technische staf van het Britse achterhoedeteam zich nu, zegt Lowdon tegen motorsport.com. “De komende weken moeten we de knoop doorhakken. Het wordt duidelijker met wie we concurreren en wat we moeten doen. Het gaat erom wat het beste is voor het bedrijf.”

Bob Bell

Volgens Lowdon spelen de ervaren nieuwe kaderleden (onder wie ex-Mercedes-man Bob Bell) die Manor onlangs aantrok een grote rol bij de beslissing. De sportief directeur houdt alle opties open.

“Het heeft geen zin om mensen aan te nemen en hen dan een kant-en-klaar plan op te leggen”, zegt Lowdon. “Er is geen geijkte route. Er zijn tal van mogelijkheden, en we zullen doen wat juist is. Maar besef wel dat de mensen die bij dit besluit van betekenis zijn, pas net bij het team zitten.”