Will Stevens en Roberto Merhi zijn tevreden over hun vrijdag in de Belgische Ardennen. Stevens beslist het onderlinge duel, wat klaarblijkelijk al op vrijdag begint, in zijn voordeel.

Will Stevens is blij dat de zomerstop er weer op zit, ‘want’, zo zegt hij, ‘een ontspannen pauze is leuk, maar de honger naar racen dient zich altijd weer aan’. De Brit heeft dan ook genoten van zijn eerste Formule 1-kilometers op Spa: “Het is zo’n machtig mooie baan. Maar ook een verraderlijke, kijk maar naar de incidenten van vandaag.”

“Ik denk dat wij vandaag naar behoren en volgens verwachting hebben gepresteerd. Daarmee hebben we hopelijk een goed fundament gelegd voor de rest van het weekend.”

Roberto Merhi meldt dat ook hij tevreden is met zijn optreden op het circuit dat ’toch wel een favoriet’ van hem is: “De rode vlaggen maakten het moeilijk om in een ritme te komen en te blijven, maar we hebben ons programma in ieder geval weten te voltooien en daarmee beginnen we het weekend positief.”

“We hebben ook nu weer enkele kleine updates doorgevoerd op de auto, waardoor we weer net dat beetje meer vertrouwen in de auto hebben om echt te pushen. Het is goed om te zien dat ik bij Will in de buurt kan blijven en hopelijk kunnen we elkaar ook in de tweede helft van het seizoen blijven pushen, te beginnen hier in Spa.”