Na haar beide auto’s vier keer op rij allebei aan de finish te hebben gebracht, zet Manor er op in om Roberto Merhi en Will Stevens ook in Canada weer met z’n tweeën aan de finish te krijgen.

“We hopen onze reeks van dubbele finishes komend weekend te vervolgen”, vertelt Manor-teambaas John Booth in zijn vooruitblik op het weekend, waarbij hij aangeeft benieuwd te zijn ‘wat Roberto en Will in Montréal kunnen doen’.

Wat komend weekend mogelijk is, laat Roberto Merhi zelf in het midden, maar de Spanjaard reist in ieder geval positief gestemd af naar Canada: “Want ik begin lekker in een ritme te komen, zoals in Monaco ook wel te zien was. Ik ben erg blij met hoe ik het daar heb gedaan. Mijn optreden daar heeft me een flinke boost gegeven”, vertelt de coureur die voor het eerst in een race voor zijn teamgenoot Will Stevens over de streep kwam.

Diezelfde Stevens ‘hoopt een beter weekend dan in Monaco te hebben’, zo vertelt hij. Wat de race in Canada voor Stevens anders maakt dan de vorige paar Grands Prix, is dat het Circuit Gilles Villeneuve nieuw voor hem is: “Dus het wordt vast even wennen. Ik ben echter tevreden met hoe snel ik me aan nieuwe circuits heb aangepast, al is dit wel een baan waar je vanwege het unieke karakter respect voor moet hebben”, beseft Stevens.

Waar Stevens vooral respect voor heeft, is de ‘Wall of Champions’ bij de laatste bocht, die zoals de naam aangeeft al menig groot coureur met een klap heeft verwelkomd. “Mijn eerste doel is om mijn auto uit die muur te houden”, meldt Stevens, die overigens in geen van de opstapklassen waarin hij heeft geracet kampioen is geworden en in theorie dus wel goed zit, maar natuurlijk ook weet dat ’the wall’ ook wel eens mindere goden claimt.