De teambaas van Manor Racing Team, Dave Ryan, is van mening dat Pascal Wehrlein en Esteban Ocon het ideale rijdersduo is om het komende seizoen mee te beginnen. Beide coureurs passen goed bij het team en beschikken over de juiste kwaliteiten om Manor vooruit te helpen.

Zowel Wehrlein als Ocon maken onderdeel uit van het opleidingsprogramma van Mercedes en zijn bij Manor ondergebracht. Het team ontvangt in ruil daarvoor korting op de Mercedes-motoren. Bij Manor zijn ze derhalve niet van plan om daar verandering in te brengen. Het gebruik van de Mercedes-motor heeft er mede voor gezorgd dat het team een auto heeft die het uitstekend doet op het gebied van topsnelheden.

Aan Autosport vertelt teambaas Dave Ryan dat hij zijn huidige coureurs dolgraag behoudt. “Je moet naar elke beschikbare coureur kijken. Pascal is een fantastische jongen die het steeds beter doet. Esteban beschikt ook over een grote dosis potentie. Iedereen wilt ze graag hebben, en wij dus ook.”

“Mits de omstandigheden juist zijn, zou ik niets liever willen dan ze behouden”, vervolgt Ryan. “We passen momenteel goed bij elkaar. We zijn een team dat zich steeds verder verbetert, en zij zijn coureurs die leren hoe het er in de Formule 1 aan toe gaat. Waarom zouden we dan niet met elkaar doorgaan?”

Dat Manor Racing Team vaak moet strijden om de posities achteraan het veld en vooralsnog slechts één punt heeft weten te scoren, maakt het er voor zijn coureurs niet makkelijker op. Dave Ryan is echter optimistisch: “We zijn een team dat zich ontwikkelt. We staan stevig in onze schoenen en we verbeteren ons na verloop van tijd.”

“We zijn competitief. Natuurlijk niet in vergelijking met Mercedes, maar wel met andere teams. Vanuit dat perspectief hebben ze alle mogelijkheden om te laten zien hoe goed ze zijn. Het zijn allebei vechtersbazen in hun eerste seizoen, vergeet dat niet. Ze rijden tegen de grote jongens en verrichten goed werk.”

www.sutton-images.com Pascal Wehrlein (GER) Manor Racing walks the track with dave Ryan (GBR) Manor Racing Racing Director at Formula One World Championship, Rd8, European Grand Prix, Preparations, Baku City Circuit, Baku, Azerbaijan, Thursday 16 June 2016.

Teambaas Dave Ryan (rechts) met Pascal Wehrlein (links). Foto: Sutton Images

Wehrlein
Pascal Wehrlein maakt zich echter wel druk om zijn plek bij het team. “Je weet maar nooit wat er staat te gebeuren”, waarschuwt hij. “Het zou zomaar kunnen dat er coureurs langskomen met veel geld, en dat kan gevaarlijk zijn.”

Vertrouwen in eigen kunnen heeft hij echter wel. De Duitser denkt dat hij heeft laten zien wat hij in zijn mars heeft. “Ik denk dat ik goede prestaties heb geleverd. We hebben een punt gescoord, en als we Sauber achter ons kunnen houden tot het einde van het seizoen is de klus geklaard. Meer kunnen we niet doen.”

Wehrlein hoopt dit seizoen wel eerder te weten waar hij in 2017 aan toe is. “Als we kijken naar dit seizoen, gebeurde het pas in februari”, vertelt Wehrlein over wanneer hij te horen kreeg dat hij ging rijden voor Manor. “Ik hoop dat het besluit dit seizoen eerder valt, en wel nog voor het einde van het seizoen. Het is altijd fijn om een seizoen te beëindigen, wetende wat je volgend jaar gaat doen.”

“Ik hoop dat ik het voor de laatste race van het seizoen weet.”