Dat Manor Fabio Leimer heeft gestrikt als test- en reserverijder, betekent nog niet dat Roberto Merhi hoeft te vrezen voor zijn racezitje. Dat vertelt sporting director Graeme Lowdon aan ESPNF1.

Waar Merhi’s teamgenoot Will Stevens een contract voor heel seizoen 2015 heeft met Manor, daar bekijkt het team van race-tot-race of het verder wil met Merhi, die het aanvankelijk alleen voor de openingsraces van het jaar had vastgelegd en dus geen vast contract heeft gegeven.

Manor maakte vorige week bekend een test- en reservecoureur te hebben gevonden in Fabio Leimer, de GP2-kampioen van 2013. Dit zorgde direct voor geruchten dat Merhi’s tijd bij het team er dus wel eens op zou kunnen zitten, maar Lowdon weerspreekt dat: “Dat is helemaal niet het geval.”

“We vonden het gewoon verstandig een reserve vast te leggen. We deden het al de hele tijd zonder en hoewel we wel met bepaalde mensen wat afspraken hadden voor het geval er iets met één van onze vaste jongens zou zijn, is het gewoon beter zelf een reserverijder te hebben.”

“De auto’s van vandaag de dag zijn immers zo ingewikkeld, dat je er niet zomaar iemand in kan zetten en het dan wel goed komt. Het is daarom echt een groot voordeel om een eigen reservecoureur te hebben”, zegt Lowdon, wiens team Leimer dit jaar ‘een aantal’ vrije trainingen zal laten rijden.

Hoewel Merhi’s dagen volgens Lowdon dus niet geteld zijn, moet de Spanjaard wel wat beter op zijn tellen letten nu Manor iemand achter de hand heeft. Daar lijkt Lowdon althans op te zinspelen: “Dat onze vaste coureurs op scherp zijn gezet nu we een reserve hebben, kan natuurlijk geen kwaad.”

Merhi heeft bij Manor vooralsnog zijn meerdere moeten erkennen in teamgenoot Stevens. Merhi versloeg de Brit afgelopen weekend in Canada pas voor het eerst in de kwalificatie, terwijl hij twee weken daarvoor voor het eerst voor Stevens aan de finish kwam.