Manor-coureurs Will Stevens en Roberto Merhi constateren na de eerste trainingsdag in Monza dat het gat ten opzichte van McLaren licht is geslonken. Ze hopen ook de rest van het weekend in het spoor te kunnen blijven.

Stevens is tevreden over de start van zijn weekend. “Het is nog vroeg dag, maar het is goed om te zien dat we hier redelijk goed presteren. We hebben een goede basisafstelling waarop we kunnen voortborduren. We zitten iets dichter bij de McLarens en hopelijk kunnen we ook in de kwalificatie en race bij ze in de buurt blijven. Dat zou onze zondag een stuk interessanter maken.” 

Het gat naar de McLarens bedroeg in de eerste training echter nog altijd zo’n anderhalve seconde. In de tweede training eindigde Stevens op 1,2 seconde van Fernando Alonso. Beide Manors bleven Jenson Button voor, maar die kon door technische problemen slechts één geklokt rondje rijden. 

Merhi was in beide sessies net iets langzamer dan Stevens. “Als team hebben we een sterke dag achter de rug”, zegt hij. “Er is voor mij nog wel ruimte voor verbetering, maar de verschillen zijn relatief klein. Zowel ten opzichte van mijn teamgenoot als ten opzichte van McLaren. Dit is het type circuit waarop we kunnen laten zien dat we progressie boeken, dus ik kijk uit naar de rest van het weekend.”