De naam Marussia verdwijnt uit de Formule 1. Manor Marussia, het team dat in 2010 debuteerde onder de naam Virgin Racing, gaat vanaf dit seizoen door het leven als Manor Racing.

Het team heeft de gedaanteverwisseling zelf aangekondigd op Twitter, waar het eveneens een nieuw teamlogo toonde en waar het de mededeling deed dat de teampresentatie gepland staat voor 22 februari.

Op 22 februari vindt de eerste testdag van de eerste wintertest plaats in Barcelona. Eén van de belangrijkste hordes om daar acte de présence te kunnen geven is overwonnen, aangezien het team enkele dagen geleden al aangaf dat de nieuwe bolide een succesvolle crashtest achter de rug heeft.

Manor Racing benoemde tegelijk met de bekendmaking van de succesvolle botsproef ook een nieuw hoofd aerodynamica. De Griek Nikolas Tombazis was eerder werkzaam voor onder andere Ferrari en McLaren.

Manor Racing heeft nog altijd geen coureurs bevestigd voor 2016. Alexander Rossi en Rio Haryanto lijken belangrijke kandidaten te zijn, evenals Will Stevens en Pascal Wehrlein, al gaf Toto Wolff over laatstgenoemde onlangs al aan dat de kans op een contract steeds kleiner wordt.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.