Manor-eigenaar Stephen Fitzpatrick spreekt met ‘meerdere kandidaten’ over rollen binnen het team, waaronder de functie van teambaas. Eén daarvan is ex-Formule 1-coureur Alexander Wurz, bevestigt hij.

Teambaas John Booth en sporting director Graeme Lowdon vertrekken na afloop van dit seizoen bij Manor. Naar het schijnt vanwege een meningsverschil met Fitzpatrick, die intussen al één nieuw kopstuk heeft vastgelegd in Dave Ryan. De voormalige McLaren-man is de nieuwe racing director van Manor, zo werd afgelopen weekend aangekondigd.

Daarbij werd bericht dat oud-Formule 1-coureur Alexander Wurz – die afgelopen week bekendmaakte eind dit jaar zijn helm aan de wilgen te hangen – de rol van teambaas zou zijn aangeboden. Volgens Fitzpatrick klopt dat laatste niet – ‘want we hebben de rol van teambaas aan niemand aangeboden’ – maar hij bevestigt tegenover Autosport wel in gesprek te zijn met de Oostenrijker.

“Ik heb meerdere keren met Alex om de tafel gezeten”, vertelt Fitzpatrick, die aangeeft dat Wurz niet de enige is met wie Manor in gesprek is en er verschillende posities gevuld moeten worden: “We hebben met meerdere gegadigden gesproken over belangrijke functies binnen ons team.”