De beide Manor-coureurs staan zondag op de laatste startrij. Pascal Wehrlein staat daarbij voor Rio Haryanto.

Het onderlinge verschil tussen de twee was daarbij niet bijster groot. Na negen rondjes per persoon in Q1 van de kwalificatie, was Wehrlein met een snelste rondetijd van 1:25.745 net iets minder dan twee tienden sneller dan zijn teamgenoot.

“Ik denk dat we er het maximale uit hebben gehaald”, stelt Wehrlein, die aankaart dat de upgrades die Manor heeft meegebracht prima werken, maar het circuit in Barcelona de MRT05 simpelweg niet goed ligt. “Downforce is hier immers zeer belangrijk en dat is nog altijd een verbeterpunt voor ons.”

De DTM-kampioen moet verder concluderen dat het erop lijkt dat Manor nog geen antwoord heeft gevonden op de problemen die het al het hele jaar heeft met de hoge bandenslijtage. “Dit is voor dit weekend daardoor denk ik waar we staan, maar er komen circuits aan waar het beter zou moeten gaan”, kijkt hij alvast verder.

Teamgenoot Haryanto laat in de eerste plaats weten teleurgesteld te zijn met zijn kwalificatie: “Want ondanks dat we de auto hebben verbeterd met onze updates, heeft het ons in ieder geval op dit circuit niet in staat gesteld onze rivalen in te halen”, zegt hij, onder meer doelend op Sauber.

De snelste Sauber-rijder van zaterdag, Marcus Ericsson, was meer dan een halve seconde sneller dan Wehrlein in de snelste Manor. Teambaas Dave Ryan schrijft de race wat betreft het meevechten in de achterhoede desondanks nog niet af: “Want we hebben Pascal en Rio in de vorige races wel vaker flink mee zien knokken, dus wie weet.”