Voormalig Mercedes-junior Pascal Wehrlein staat op de nominatie om ontwikkelingscoureur te worden bij het team van Ferrari.

Dat bericht onder meer Autosport, nadat het Duitse Auto Bild dat eerder ook al meldde. De 24-jarige Wehrlein reed in 2016 en 2017 Formule 1 voor Manor en Sauber en scoorde in 39 Grands Prix zes punten. Voor 2018 wist hij geen zitje te vinden en keerde de Duitser terug naar de DTM, waarin hij eerder in 2015 kampioen werd.

Wehrlein is jarenlang aan Mercedes verbonden geweest en heeft ook als testcoureur voor het Formule 1-team van de Duitse automaker gefungeerd, maar maakte afgelopen september bekend uit het Mercedes-talentenprogramma te stappen. Hij tekende daarna een contract om in 2018-2019 in de Formule E te rijden voor het Indiase Mahindra.

Lees ook: Ook Wehrlein stapt over naar Formule E

Wehrlein (rechts) is goed bevriend met Ferrari-coureur Sebastian Vettel.

Wehrlein lijkt racen in de elektrische klasse in 2019 dus te combineren met ontwikkelingswerk voor Ferrari, al is het wachten op de officiële bevestiging daarvan. Daar komt dan veel simulatorwerk bij kijken, met Ferrari dat haar vorige simulatorcoureur Daniil Kvyat aan Toro Rosso is verloren en testrijder Antonio Giovinazzi aan Sauber.

De simulator is tegenwoordig voor elk team een belangrijk hulpmiddel, maar Ferrari heeft er de afgelopen seizoenen met name zwaar op geleund om tijdens een raceweekend – na soms een trage start op vrijdag – nog flinke stappen te zetten.

Lees ook: Weblog-woensdag: Simulatorcoureur gezocht, ervaring vereist