Antonio Giovinazzi krijgt in 2019 een racezitje bij Sauber. De Italiaan vervangt Marcus Ericsson en wordt de teamgenoot van Kimi Räikkönen.

Rond Saubers line-up voor 2019 hingen al een paar weken vraagtekens. Nadat het team onlangs de verrassende komst van Kimi Räikkönen bekendmaakte, was de vraag of het tweede racezitje naar Giovinazzi of Ericsson zou gaan. Sauber maakte vanmiddag bekend dat Giovinazzi er coureur wordt, waardoor huidig coureur Marcus Ericsson buiten de boot valt. Ericsson blijft volgend jaar wel verbonden aan het team, maar dan als derde coureur.

Giovinazzi reed in 2017 al twee races voor Sauber.

Giovinazzi maakte in 2017 al zijn Formule 1-debuut voor Sauber, toen hij de geblesseerde Pascal Wehrlein verving en als twaalfde finishte. De Italiaan was direct snel, maar reed zijn auto ook meteen twee keer in de kreukels tijdens het raceweekend in China. Na zijn twee optredens verdween hij weer naar de achtergrond. Als Ferrari-ontwikkelingsrijder heeft hij echter genoeg laten zien om in 2019 voor Sauber te mogen rijden. Giovinazzi reed dit seizoen al twee vrijdagtrainingen voor Sauber en rijdt ook aankomend weekend in Rusland de eerste vrije training.

“Ik ben verheugd dat ik de overstap kan maken naar Sauber”, aldus Giovinazzi. “Dit is een droom die uitkomt, het is een genoegen om voor dit team te racen. Als Italiaan is het een eer om een iconisch merk als Alfa Romeo in de sport te vertegenwoordigen. Ik wil Ferrari en Alfa Romeo-Sauber bedanken voor deze geweldige kans. Ik ben erg gemotiveerd en kan niet wachten om te gaan samenwerken en samen geweldige resultaten te behalen.”

Giovinazzi vervangt Ericsson bij Sauber.

“We zijn blij dat we onze complete line-up voor 2019 kunnen onthullen”, vertelt teambaas Frédéric Vasseur. “We hebben eerst Kimi Räikkönen vastgelegd, een zeer ervaren coureur die gaat bijdragen aan de ontwikkeling van onze auto en de progressie van ons team als geheel. Samen met Alfa Romeo zijn we verheugd om Antonio Giovinazzi te verwelkomen.”

“We hebben in het verleden al de kans gehad om met hem samen te werken”, aldus Vasseur, “en hij heeft bewezen dat hij geweldige potentie heeft. We zijn vastbesloten en gemotiveerd. Ons doel is om progressie te blijven boeken en te vechten voor posities die tellen.”