Marcus Ericsson is zijn racezitje bij Sauber volgend jaar kwijt, maar de Zweed blijft in 2019 verbonden aan Sauber. Hij neemt dan de rol van derde coureur op zich.

Na vier jaar als coureur bij Sauber moet Ericsson een stap terugdoen. In 2019 zal hij als derde coureur en ambassadeur verdergaan bij het Zwitserse team, want een racezitje zit er voor hem niet meer in. Antonio Giovinazzi en Kimi Räikkönen krijgen de voorkeur. “Ik was graag op deze weg verdergegaan, maar een coureur als Kimi Räikkönen binnenhalen is een geweldige kans voor het team.”

Ericsson rijdt sinds 2015 bij Sauber.

“Ik ben trots op wat ik de laatste jaren in de Formule 1 bereikt heb”, aldus Ericsson. “Altijd heb ik honderd procent gegeven met hart en ziel. Ik blijf op dezelfde manier doorgaan en wil het seizoen goed afsluiten. Vandaag is geen einde verhaal, maar het begin van een nieuw hoofdstuk.”

“Ik ben blij dat ik volgend jaar met Sauber kan blijven werken”, vertelt Ericsson. “Ik vind het leuk dat ik andere opties in het racen kan verkennen. Ik blijf bijdragen aan de ontwikkeling van het team zoals ik altijd heb gedaan, met volledige toewijding en al mijn steun.”

Frédéric Vasseur en Marcus Ericsson.

“We willen Marcus bedanken voor zijn toewijding voor het team en het geweldige werk dat hij de afgelopen vier jaar gedaan heeft”, vertelt teambaas Frédéric Vasseur. “We zijn erg blij dat hij in de toekomst onderdeel blijft van de Sauber-familie. Het team heeft in 2018 belangrijke progressie gemaakt en Marcus’ werk is essentieel geweest in onze ontwikkeling. Hij heeft een lange geschiedenis met ons team. We kijken ernaar uit om een nieuw hoofdstuk te delen.”

Marcus Ericsson reed sinds 2015 voor Sauber. Een jaar eerder maakte hij zijn Formule 1-debuut voor Caterham. Ericsson scoorde tot nu toe 15 punten in zijn carrière, met een achtste plaats in Australië (2015) als beste resultaat.