Na Stoffel Vandoorne gisteren kondigt vandaag opnieuw een oud-Formule 1-coureur zijn overstap naar de Formule E aan: Pascal Wehrlein. Wehrlein, dit jaar actief in de DTM, gaat in de elektrische raceklasse rijden voor Mahindra. De Belg Jérôme D’Ambrosio wordt zijn teamgenoot.

Wehrleins naam werd de laatste weken regelmatig in verband gebracht met een Formule 1-zitje bij Toro Rosso. De Duitser stond oorspronkelijk onder contract bij Mercedes tot eind 2018, maar besloot om niet verder te gaan met het merk. Zijn contractloze status zou de kansen op een terugkeer naar de Formule 1 vergroten.

Na Vandoorne maakt opnieuw een oud-Formule 1-coureur de overstap naar Formule E. Foto: Mahindra.

Volgens de geruchten zou Wehrlein zelfs een Formule E-zitje bij HWA geweigerd hebben om maximaal in te zetten op de Formule 1. Die gedroomde terugkeer komt er dus niet, want de Duitser heeft inmiddels getekend bij Mahindra – vorig seizoen het vierde team in de eindstand – en maakt zo alsnog de overstap naar de Formule E.

“Ik ben erg blij dat ik bij Mahindra ga rijden”, vertelt Wehrlein (23). “Het is een klein team maar met erg grote ambities, en die grote ambities heb ik ook. Ik wil de best mogelijke resultaten behalen en ik heb het gevoel dat dit team de juiste omgeving is voor mij. Ik kijk uit naar het seizoen en ga mijn best doen.”

Door Wehrleins komst doet een andere oud-Formule 1-coureur, Nick Heidfeld, een stap terug: hij is komend seizoen testcoureur bij Mahindra.

Wehrlein reed twee seizoenen in de Formule 1: een jaar met Manor en een jaar met Sauber. Afgelopen seizoen keerde hij terug naar de DTM, een klasse waar hij voor zijn Formule 1-tijd al eens kampioen werd. Wehrlein zal deze week direct drie dagen testen voor zijn nieuwe werkgever.