Het team van Manor ruilt zijn Ferrari-motoren met ingang van 2016 in voor Mercedes-krachtbronnen. Dat hebben de kleine Britse formatie en de Duitse autofabrikant bekendgemaakt.

Manor, dat dit jaar met 2014-motoren van Ferrari rijdt, werd al langer als mogelijke klant van Mercedes genoemd, en de overstap is nu dus officieel rond. “Ik vind het geweldig dat we kunnen aankondigen dat we vanaf 2016 gebruik zullen maken van Mercedes-krachtbronnen”, meldt Manor-teambaas John Booth, wiens renstal ‘gewoon’ gebruik zal maken van 2016-motoren, en dus niet van een oudere specificatie, zoals eerder werd gedacht.

“Hoewel er veel factoren zijn die meespelen bij de keuze voor een motorleverancier, denk ik dat alleen de performance van de Mercedes-motor al voor zich spreekt”, vervolgt de gelukkige Booth, die benadrukt dat Manor dit seizoen buiten het circuit een ‘sterke fundering’ heeft gelegd voor de toekomst van het team, en de combinatie van haar 2016-ontwerp en Mercedes-motoren het een goede kans geeft om ook op het circuit flinke stappen te zetten.

Toto Wolff, de motorsportchef van Mercedes, vertelt dat Mercedes er vanuit gaat dat haar huidige klant Lotus door Renault wordt overgenomen en dus ook op Renault-motoren overstapt. “Dus we zijn daarom erg blij dat we Manor nu als nieuwe klant kunnen presenteren. Het is een team met een geweldige spirit en we zijn erg benieuwd naar wat voor stap ze volgend jaar zullen zetten als onze motor achterin hun nieuwe auto ligt.”

Dat het belangrijk was voor Mercedes op haar aantal klanten op peil te houden, wordt eveneens benadrukt door Andy Cowell, het hoofd van Mercedes’ motorafdeling. “Met deze nieuwe deal houden we ons aantal klantenteams op drie, wat het perfecte aantal is met oog op onze technische en logistieke capaciteiten”, zegt hij, waarmee hij dus indirect ook uitsluit dat Mercedes nog in zee gaat met één van de Red Bull-teams.

Manor werkt ook met Williams
Manor-teambaas John Booth, die overigens ook nog een woord van dank uitspreekt richting Ferrari – ‘zonder hun hulp, waren we er niet meer bij geweest’ – meldt verder dat zijn formatie haar eerdere technische relatie met Mercedes-klant Williams nieuw leven heeft ingeblazen. “We zullen in 2016 gebruik maken van versnellingsbakken en ophangingscomponenten van Williams. Dat moet onze gehele aandrijflijn erg sterk maken.”