Beide Manor-coureurs zien zoals zo vaak dit seizoen de streep. Roberto Merhi kwam bij zijn terugkeer in de cockpit als beste van de twee uit de bus.

Roberto Merhi kende, in tegenstelling tot een hoop van zijn collega’s, een vrij rustige race. “Daar ben ik eigenlijk wel blij mee, aangezien er tijdens alle andere sessies dit weekend wel iets gebeurde wat ons uit ons ritme haalde. Vandaag was dat echter niet het geval en verliep alles eigenlijk heel soepeltjes. Het is sowieso mooi om voor mijn teamgenoot te eindigen, aldus de Spanjaard die beslag legde op de dertiende positie.”

Merhi mag de komende drie raceweekenden weer tandenknarsend toekijken hoe Alexander Rossi zijn stuurtje weer overneemt. De Spanjaard komt pas in Abu Dhabi weer in actie: “Daar kijk ik vanzelfsprekend naar uit, maar dat betekent niet dat ik de komende races achterover leun. Ik ben er als ik iets voor het team kan betekenen.”

Stevens
Will Stevens wist het kwalificatievoordeel dus niet om te zetten in een overwinning op zijn teamgenoot. Daarvoor had hij het geluk in de openingsfase van de race niet aan zijn zijde: “Ik moest na een chaotische start Marcus Ericsson en Nico Hülkenberg ontwijken, waardoor ik mijn positie verloor aan Roberto.”

“Mijn eerste stint reed ik achter mijn teamgenoot aan, maar bij de herstart remde ik een flatspot op mijn banden, waarna ik een extra pitstop moest maken. Daarmee was mijn race zo goed als over. Het mocht gewoon niet zo zijn in Sotsji. Niks zat echt mee, dus wat dat betreft moeten we misschien wel blij zijn met een dubbele finish.”