Manor ziet vooralsnog geen reden om Roberto Merhi aan de kant te zetten. Het team is tevreden over de Spanjaard en dus is de kans groot dat hij ook in China weer instapt.

Merhi brengt geen geld mee om voor Manor te racen en heeft ook geen overeenkomst op zak die hem voor heel 2015 van een racezitje garandeert. Het team bekijkt per race of het met hem verder wil, hetgeen vooralsnog het geval is en waarschijnlijk ook nog wel even zo zal blijven, zo verklaart Manor-directeur Graeme Lowdon in gesprek met Autosport.

“We moeten doen wat het beste voor het team is, en op het moment betekent dat verder gaan met het huidige rijdersduo”, zegt Lowdon, verwijzend naar Merhi en diens teamgenoot Will Stevens, die overigens wel een contract op zak heeft voor heel 2015.

Lowdon moet toegeven dat Manor Merhi geen harde toezeggingen kan doen, aangezien de omstandigheden natuurlijk kunnen veranderen en het teambelang leidend blijft, maar wat in het voordeel van de Spanjaard spreekt, is dat Manor tevreden over hem is en potentie in hem ziet.

“Roberto heeft het geweldig gedaan in Maleisië, net zoals hij eerder al indruk op ons heeft gemaakt toen hij in 2009 Formule 3 voor ons reed. Het doet ons goed een jong talent deze kans te geven, ondanks dat we hem voor de lange termijn helaas geen zekerheid kunnen bieden”, aldus Lowdon.

Merhi zelf toont zich tegenover Diario Sport ondertussen bewust van zijn onzekere positie, maar voelt zich gesterkt doordat hij het vertrouwen van het team geniet. De Spanjaard rekent er dan ook op ook in China weer te racen: “Het is nog niet officieel, maar ik hoor van iedereen binnen het team dat ze er vanuit gaan dat ik dan weer rij. Dat Manor me ondanks dat ik geen sponsors meebreng toch zoveel vertrouwen geeft, vind ik geweldig.”